Erfarenhet

Montal har rötter från så långt tillbaka som 1896 då koncernen Gränges Aluminium grundades. Sedan 1960 har vi tillverkat aluminiumprodukter anpassade för både den svenska och norska marknaden. Våra produkter utvecklas kontinuerligt och omfattar idag flertalet kundanpassade lösningar för många användningsområden och miljöer, såväl inom- som utomhus. Produkterna tillverkas som färdiga komponenter för snabb, säker och enkel montering på plats. 

Verksamheten

Montalgruppen bildades januari 2013 och består av Montal AB och Montal Systems AS. Montalgruppen ägs sedan januari 2016 av Montal Holding AB. Montalgruppen är verksamma över hela Sverige och stora delar av Norge. 

Verksamheten är placerad i Borlänge, Bergen och Fredrikstad. Vi har dessutom samarbetspartners och återförsäljare i stora delar av Skandinavien och är alltid intresserade av att knyta nya kontakter på marknaden! 

Produktion

Våra aluminiumprodukter tillverkas i vår fabrik i Borlänge i direkt anslutning till försäljning och projektledning. Detta gör att vi kan ha ett nära samarbete internt genom alla led – från beställning till färdig produkt. Vår långa tekniska erfarenhet präglar hela produktionsledet och med kontinuerliga kontroller kan vi kvalitetssäkra produkterna som uppfyller både krav på säkerhet och estetik. Eftersom att produktionen ligger i centrala delen av Sverige bidrar detta till att vi kan verka över hela landet.