Montal Sky

Montal Sky är vårt profillösa skjut-vik system utan vertikala profiler mellan glasen. Inglasningssystemet är lätt att öppna, stänga och underhålla. Vid öppning och stängning glider glasen lätt i takets glidskena och i nederkantens styrskena. Glasrutorna skjuts först åt sidan för att sedan vikas inåt upp till 90°, vilket gör det enkelt att både öppna upp för en luftigare balkong med känsla av frihet samtidigt som putsning av glasrutornas båda sidor kan utföras.

Systemet är också utrustat med 2st vädringslägen vid varje öppningsglas vilket möjliggör enkel vädring genom ökad luftgenomströmning inuti inglasningen.

Montal Sky är tillverkat av härdat säkerhetsglas i tjocklekarna 6mm, 8mm eller 10mm. Glasen har alltid slipade fria kanter. Mellan glasen monteras transparenta PVC-lister. Profiler samt glid- och styrmekanik är tillverkade av väderbeständigt material. Inglasningens låssystem är barnsäkert, låsbara alternativ med nyckellås och trycke finns som tillval.

Inglasningssystemet är godkänt enligt European Technical Approval (ETA) där hela inglasningssystemet genomgått olika tester för vindlaster, punktlaster och stöttålighet enligt gällande Europeisk standard. Detta ger ett säkert och hållbart system som också är CE-märkt.

Systemet är tillverkat av aluminium och profilerna kan fås pulverlackerade i valfri RAL standardkulör. 

Tillbehör:
– Plisségardiner

Vi erbjuder även plisségardiner som tillbehör till er Montal Sky balkonginglasning. Gardinerna måttbeställs efter varje individuellt glas på inglasningen och medgör bibehållen funktion vad gäller öppning/stängning av inglasningen – något som tex. en rullgardin eller lamellgardin inte alltid gör.

Plisségardinerna har en så kallad tvåvägsfunktion vilket innebär att de kan justeras i höjdled, både uppifrån och nerifrån, för att på så viss kontrollera flödet av ljus och värme till balkongen.

Plisségardinerna är designade för att kunna reflektera bort värme och ljus men också minska insynen in på balkongen. Gardinerna finns i två olika kulörer på profiler samt tyg och kan enkelt lossas från glasen för att vid behov rengöras.

Montal Sky är vårt profillösa skjut-vik system utan vertikala profiler mellan glasen.