Produkter

Montal AB är en komplett systemleverantör av kundanpassade produkter av aluminium och glas. Vi projekterar, tillverkar och monterar bland annat räcken och inglasningar. När det gäller balkonginklädnad kan vi utföra allt från enklare rörräcken till mer designade räcken med t ex glas och/eller skivmaterial.

Vill du glasa in din uteplats så har vi en rad olika varianter, från enklare oisolerade utföranden till mer exklusiva isolerade konstruktioner.
 
Vi tillverkar även skyddsräcken för såväl inom- som utomhusbruk, t ex inom industrier eller för gång- och cykelvägar. Bommar, avvisarlister, trappor, plattformar, gångbryggor mm hör också till vårt sortiment. 
 
Vi utför även legotillverkning i aluminium.
 
Välkommen in och ta del av vad vi har att erbjuda. Tveka inte att ta kontakt med oss om det är något speciellt du önskar.

Balkongräcken

Våra balkongräcken kan fås i en rad olika utföranden. Du väljer bland ett antal olika handledartyper och infästningar i kombination med fyllnader såsom spröjs, glas, plåt, skivmaterial - separata eller i de kombinationer du själv önskar. Naturanodiserade, anodiserade eller lackerade i olika kulörer.

Kontakta oss - presentera dina krav på design, säkerhet etc så får du förslag till lösningar.


Inglasningar

Inglasningar görs i många olika utföranden, oisolerade eller isolerade, med inramade skjutglaspartier eller ramlösa skjut-vikpartier, allt utifrån dina önskemål och krav på stil, utseende och funktion.

Skärmväggar

Behöver balkongen eller uteplatsen delas av tillverkar vi måttanpassade skärmväggar av aluminium. Som fyllning kan du välja mellan glas, skivmaterial eller plåt.

Skärmtak

Skärmtak till bland annat entréer och balkonger gör att även den översta balkongen ska få samma skydd som de nedre. Stomme och beklädnad anpassas efter dina önskemål.

Skyddsräcken

För gång- och cykelvägar, broar, idrottsanläggningar, parker, industrier, reningsverk mm. Utom- och inomhus, i radie, på plan eller i lutning.

Räcket har kvadratiska ståndare med en rad olika infästningsalternativ samt runda över- och mellanliggare. Kan kompletteras med sparkplåt.

Trappor, Lejdare och Plattformar

Trappor/lejdare/plattformar av aluminium, avsedda för bl a reningsverk, industrimiljö samt maskinkonstruktioner. Trapporna är även användbara som utrymningstrappor.
Lejdare är försedda med detaljer som medger enkel förflyttning.
 

Avvisarlist

Montal Avvisarlist av aluminium är ett effektivt väggskydd för korridorer, transportgångar, hissar mm i fabriker, på lager, i sjukhus och överallt där väggarna riskerar att skadas av olika transportmedel eller städmaskiner.


 

Bommar

Lätta att hantera och montera, effektiva stoppers för obehörig trafik. Ger säkrare lekplatser och gångbanor. Montals väg-, sväng- och teleskopbommar passar överallt. 

Grindar

Montal grindar tillverkas av aluminium. Grindarna är lättmonterade och går mycket bra att kombinera med alla typer av inhägnader. Montering och hantering blir därför betydligt enklare med Montal grindar av aluminium.

© Copyright www.montal.se