balkongräcken

Räcken för balkonger, loftgångar, terrasser, fönsterdörrar, trappor

Våra balkongräcken kan fås i en rad olika utföranden. Du väljer bland ett antal olika handledartyper och infästningar i kombination med fyllnader såsom spröjs, glas, plåt, skivmaterial - separata eller i de kombinationer du själv önskar. Naturanodiserade, anodiserade eller lackerade i olika kulörer.

Kontakta oss - presentera dina krav på design, säkerhet etc så får du förslag till lösningar.

Alla våra balkongräcken är testade enligt den testmetod som är föreskriven i BBR 2008. Testmetoden bygger på att räckesfyllningar och infästningar ska tåla dynamisk påverkan av en människa. Även kundanpassade räcken testas kontinuerligt för att upprätthålla säkerheten enligt BBR.

Titta på vår video där två av våra räckestyper testas.

Stomme

Handledare finns i olika varianter liksom infästningar. Beroende på beklädnad varierar den övre och nedre följaren något. Ståndarprofil finns i två varianter. Standard är fyrkant 42x42 mm enligt ovan, och som tillval finns rektangulärt 42x20 mm med max c/c 900 mm. Alla våra räcken med ståndarprofil 42x42 mm är förberedda för inglasning.

Handledare

Handledare finns i olika utföranden. Se bildernatill vänster för exempel.

Beklädnad

Beklädnaden kan placeras på in- eller utsidan av räckes-stomme. Dekorera räcket med liggande rör, göm infästningar och plattkant med plåt. Kombinera fyllningar med exempelvis en ljusöppning i ett plåträcke. Variationerna är många.

Pinnräcke
Glas Insida
Perforerad Aluminiumplåt
Dekorationer
Laminatskiva
Glas Utsida
Profilerad Aluminiumplåt
Kantavtäckning

Infästning

Du ser våra olika typer av infästningar här till vänster.

Kundanpassat

Finns det inget i vårt standardutbud som passar kan vi även utföra kundanpassade räcken. Kontakta oss med dina önskemål så kan vi tillsammans komma fram till en lämplig lösning.

Test av balkongräcke

Video kommer!

Referensbilder

© Copyright www.montal.se